2011. július 26., kedd

Paszuly Pisti büntetésben

Mikor a szülei megtudták, hogy Paszuly Pisti milyen csintalanságot művelt, azonnal 4 hónap szobafogságra ítélték. Persze én próbáltam beszélni velük, hiszen szegény Pisti nem vásott, csak kicsit eleven. A múltkorában például elcsente Sorja Adonisz körfűrészgépét. Az meg szegény mindenáron az inasán Furkó Dánielen kereste. De két hét után nekik is visszaadta a gépet, és nem is volt túl nagy fennakadás. Igaz pár munka felhalmozódott, hiszen ő a legjobb körfűrészmester a városban. Végül addig győzködtem a szüleit, hogy enyhítettek a büntetésén. Megígérték WC-re mindig kiengedik majd, és naponta kétszer enni is kap.

2011. július 23., szombat

Az eltűnt zsír rejtélye

Nem telt sok időbe, és Ungvári Igor máris nyomára bukkant a zsírrablónak! Az a vásott Paszuly Pisti vitte el három dödölle zsíromat. Szerencsére nem ette meg, csak csibészkedésből vitte el. Miután Többen ráripacsodtunk azonnal visszaadta mindkettőt. Utána Dr. Ming is elnáspángolta a mágneses venyigéjével, és a harmadikat is visszakaptam. Azóta már elővigyázatosabb lettem, odaállítottam Bendegúzt a kamra elé őrködni. Eleinte nem nagyon akart ottmaradni, de odaragasztottam a lábát egy kis csirizzel.

2011. július 22., péntek

Mexikói kalandok

Szerbusztok drágáim!
Bizony régen nem írtam már a webnaplómba, de meg is volt rá az okom. Mexikóba kellett utaznom távoli unokatestvéremhez Juan Melanimez Cortez Rodrigez-hez. Egészen eddig szömörceültetvényes volt, de úgy döntött, hogy visszavonul, így én örököltem a hatalmas ültetvényt. Oda kellett utaznom, hogy kitöltsem az örökösödési papírokat. Volt is elég hercehurca belőle, hiszen szegény Juan még él. Persze sikerült elintézni egy üveg tequilával és két taco-val. Utána még másfél hónapig maradtam, hogy megvitassuk a régi dolgokat. Találkoztam Lombardi Misi kedves ismerősével, El Córo-val is, aki hozott a házi készítésű kaktuszos burito-jából. Végül is remek élményekkel búcsúztam, és ott is hagytam nekik pár zsírpagodát amit még otthonról hoztam. Mikor hazaértem furcsa látvány fogadott! Valaki feldúlta az éléskamrámat az otthonban. Rögtön észrevettem, hogy eltűnt két vekni zsír! Egyelőre nem tudom ki tette, de Ungvári Igor már dolgozik az ügyön.