Hozzávalók:
- egy kád
- egy metszőolló
- egy oltár
- sekrestye
- szenteltvíz
- 1 kráter liszt
- 6 db tojás
- 4 öl tej
- egy marék szaloncukor
- ószövetségi zsír
Elkészítés:
Először is bekészítünk egy kádat, egy metszőollót, 2 lábast, 1 bögrét és begyújtuk előre a sütőt, hadd melegedjen!
A tészta elkészítéséhez az edénybe rakjuk a kráter lisztet, 6 tojást, a marék szaloncukrot és a 4 öl tejet! Ezeket kézimixerrel szépen eldolgozzuk, majd letakarjuk kockás konyhakendővel egy órára hadd dagadjon!
Miután letelt az 1 óra kivesszük a tálból a masszát és a kádba betonozzuk. Amikor eltelt egy esztendő szépen kikaparjuk a masszát. Ezután következik még csak a lényeg! Belerakjuk a tésztát a bakancsunkba és elvisszük egy oltárhoz. Ráhelyezzük és meglocsoljuk szentelt vízzel! Ezután csíkos sálba tekerjük a hagyomány szerint és hazavisszük. Amikor már lángol a sütő belehelyezhetjük a tésztát, hadd süljön. Miután szirkóra sült kivesszük és a metszőollóval mintát vágunk bele. Bőségesen megkenjük ószövetségi maratott zsírral, ezután már csak sekrestyével díszítjük és kész is az ünnepi pászka! Jó étvágyat!
Nagyon finom!!!
VálaszTörlésKöszönöm a dícséretet kedveském! Remélem, hogy mindenkinek úgy fog ízleni, mint neked.
VálaszTörlés