- négy pugatov szárított kamillasziklevél
- egy könyöknyi friss kamillavirág
- két féltégelynyi kamillás testápoló
- egy merőkanál körömvirágzsír
- két véka alomzsír
- egy csipet pacalpusztai pendelyzsír
- egy közepesen megtermett jérce
- fél pukedli ánizsgolyó
Elkészítés:
Tegyük a hozzávalókat a hűtőszekrénybe. Amíg a jérce a hűtőben hűl, készítsük el a tölteléket. Egy gyanúsan közepes edénybe tegyük bele az alomzsírt, és kezdjük egyenetlenül kevergetni. Fontos a váltakozó sebesség, mivel ettől lesz igazán sima az edény fala. A gyorsabb rángások közben lassanként adjuk hozzá az egész pacalpusztai pendelyzsírt. Ha nem pacalpusztai, akkor két részletben adjuk hozzá egyszerre, így nem rontja el a töltelék ízét. Ha már kezdünk fáradni adjuk hozzá az ánizsgolyókat is. Ha esetleg nem lenne kéznél, akkor naftalinnal is helyettesíthetjük. Fedjük le az edényt a kötényükkel, és hagyjuk magányosan állni a sarokban. A jérce belsőségeit a család férfitagja segítségével távolítsuk el. Ha esetleg mi lennénk az, akkor bízzuk meg vele a szomszédot. Mire végez, addigra már bizonyára megsajnáltuk a sarokban szomorkodó tölteléket. Tegyük is az asztalra, és körömnyi gulacsokban kezdjük beletölteni a jércébe. Másnap, mikor már végeztünk tekerjük körbe celofánnal a megtöltött jószágot, hogy sütés közben ne szökjön ki belőle a kiváló aroma. Tegyük egy kisebb tepsibe, és tegyük fel sülni a gáztűzhelyre. Amíg a jérce pirul elkészíthetjük a kamillás szószt. Ez igen egyszerű, csak az összetevőkre van hozzá szükség. Egy kis tálba tegyünk két féltégelynyi kamillás testápolót. Ehhez keverjük hozzá a kamillaszikleveleket. Aki olyan mint én, és nem érzi elég zsírosnak a szószt, az tehet hozzá egy adag körömvirágzsírt is. Ha égett műanyag szagát érezzük, akkor kész van a jérce. A ráégett celofánt megpróbálhatjuk levakarni róla, de szerintem így még finomabb a bőre. A kamillás szósszal leöntve, apró egyenletlen szeletekben tálaljuk.
30 éves Rocker vagyok aki ráadásul egészségesen, vegetáriánusán él. Nem lehetne növényi olajokat használni vagy rámát? Esetleg valami vega leves? HE?
VálaszTörlésJaj gyermekem, ne hidd, hogy a margarin olyan egészséges! A múltkor olvastam a TV-ben, hogy azt hidrogénből készítik. Na még ilyet! Én bizony nem eszek semmi ilyesmit, semmi pénzért le nem cserélném a jól bevált zsíromat. Neked is csak ajánlani tudom, hiszen a zsír gondoskodik arról, hogy a tested olajozottan működjön. Ha esetleg innál valamit, akkor csak ajánlhatom édesanyám félhájas zsírsörét.
VálaszTörlésHát ebbe már én is belesózok.
VálaszTörlésIgen is helyet állóak a receptek.
Ez a blog nevébe is benne van vagy mi a szösz!( Zsíros receptek)
Ön Te Rocker, meg tudd meg a zsír ócsóbb mint a margarinok, az olajozókról meg nem is beszéve.
Ez nem egy vega blog vagy diétás clubb!