- egy kocka borztúró
- egy uszkve bálványzsír
- fél csupor hajdúhalombattai savanyúcukor
- egy leheletnyi köldökliszt
- két jókora veknizsír
Elkészítés:
Készítsünk ki egy vágódeszkát, és szórjunk mellé a köldöklisztből. Fontos, hogy a vágódeszkárnak arra az oldalára szórjunk, ahol van elég hely, különben csak lehullik a földre, és pocsékba megy. A lisztbe moncsoljuk bele a borztúrót és a bálványzsírt, és kezdjük el összegyúrni. Ha nem állna össze, akkor adjunk hozzá a savanyúcukorból. Az sem fogja összetartani, de kellemes savanykás ízt kölcsönöz majd neki. Ha már kezd összeállni a tészta, akkor gyúrjunk belőle apró vánkosokat. Ha kész vannak, akkor keressünk egy ágyat, ami alatt kellő mennyiségű por van. Tegyük elé a zsíros vánkosokat, és egy cirkos seprű segítségével söpörjük be alá. Ha a vánkosok alaposan megszedték magukat a finom porral, akkor ugyanazzal a seprűvel söpörjük őket ki az ágy alól. Az így bepanírozott vánkosokat bő zsírban süssük fakéregbarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése