Hozzávalók:
- 3 doboz zsírkréta (lehetőleg színes)
- 4-5 kg fóka faggyú
- 1 merőkanál reszelt szárított disznó bőrke
- némi aggpusztai borbélyzselatin
Elkészítés:
A fóka faggyút vágjuk apró kockákra, majd jól gyúrjuk össze az egészet labdaszerűre. Mángorló fával addig üssük, amíg 5-6 cm vastagságúra ki nem lapul. Ezután a zsírkrétákat vízszintesen szurkáljuk bele, szépen körbe az oldalán. Jó hosszú zsírkréta kell, hogy a közepéig bemenjen. Ha esetleg túl rövid zsírkrétát vettünk, akkor többet is beszúrhatunk egymás után. Ha ezzel készen vagyunk, szórjuk meg a reszelt disznóbőrkével, és öntsük le az egészet borbélyzselatinnal. Tegyük be az egészet mikróba. A legnagyobb fokozaton addig süssük, amíg a belsejében lévő zsírkréták meg nem puhulnak, és már kész is a csodálatos torta. Felszeleteléskor különös látványt és élményt nyújtanak a színes krétakarikák a tortában!
Kissé visszahűtve, körülbelül 17,6 °C-os hőmérsékleten tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése