Hozzávalók:
- egy átlagos csirkenyakhát
- fél vakarék illózsír
- három őrlésnyi lajbiszegi verges parádum
- négy-öt rosált karalábékupola
- fél doboz reszeletlen mandragulya
- két pohár szintetikus narancslé
Tegyünk egy lábast a padlóra, és a tetejére egy szitát. Dobjuk a szitába az illózsírt, majd lábbal néhány határozott mozdulattal préseljük át rajta. Vonakodva vegyük le a szitát, és ütögessük ki belőle a megmaradt zsírt. Vigyázzunk, hogy a zsíros lábunkkal meg ne csússzunk a padlón a hirtelen mozdulatok miatt. Hogy ezt megelőzzük érdemes a padlót liszttel behinteni. A zsírtól teljesen eltömődött szitát tegyük félre, mert így már semmi hasznát sem vesszük. Helyette tegyünk egy szűrőt a lábasba, abba pedig a csirkenyakhát jelentős részét. Még ott helyben dinszteljük be a parádummal, és reszeljünk rá a reszeletlen mandragulyából. Ha reszeltet vettünk az se baj, legalább rögtön rátehetjük. Ha ezzel megvagyunk tegyünk a fazékra egy fedőt, és helyezzük rá másfeles lángra. Ha kedvünk tartja figyelhetjük ahogyan az illózsír gőzében gőzölődő csirke lassan megpocsolyásodik. Túl sokat ne időzzünk a fazék mellett álmélkodva, mert még meg kell főzni a karalábékupolákat is. Ehhez egy kisebb edénybe töltsünk egy pohár narancslevet. Fontos, hogy kizárólag színezékekben és mesterséges aromákban gazdag narancslevet használjunk, aminek a gyümölcstartalma 0% alatt van. A másik pohár narancslevet nyugodtan megihatjuk ha már nagyon szomjasak vagyunk, de persze csak ha nem féltjük az egészségünket. A karalábékupolákat minden további nélkül főzzük narancssárgára. Mire ez megvan addigra már a másik edény alján is ott van az ízletes csirkepocsolya. A szűrőben maradt csirkenyakhátat nyugodtan kidobhatjuk, vagy a kevésbé kedvelt rokonainknak fel is szolgálhatjuk. Az ízletes csirkepocsolyát öntsük a karalábékupolára, és egy két reszeletlen mandragulyával díszítsük. Azok, akik túl kényelemesek, és reszelt mandragulyát vettek, azok az ételt szabadkozva tálalják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése