Hozzávalók:
- egy vályú zsíros tokaszalonna
- 5/13 kiló libatúró
- négy szelet bézsliszt
- egy közepes padlás
- egy szakajtó talléros zsír
- hat csipet tehénköröm
Elkészítés:
Fogjunk egy nagy serpenyőt, és tegyük bele a talléros zsírt. Helyezzük a gáztűzhelyre, és hagyjuk a zsírt kicsit megolvadni. Amikor már szépen perzselődik tegyük bele a tokaszalonnát, és állítsuk alacsony lángra. Amíg a szalonna puhul, készítsük elő a padlást. Alapoan söpörjük ki, fontos, hogy ne maradjon benne semmi disznóság. Mire ezzel végzünk a szalonna már minden bizonnyal nyúlósra sült. A tölteléket a libatúró, a bézsliszt, és a tokaszalonna segítségével állíthatjuk elő. Az egészet öntsük a kötényünkbe, és jól gyúrjuk össze. A szépen megpucolt padlást töltsük meg ezzel a zsírban gazdag töltelékkel. Fontos, hogy ne hagyjunk benne kitöltetlen részeket, mert azokban apró állatok telepedhetnek meg. Ha készen vagyunk, akkor már csak a díszítés van hátra. Erre kiválóan alkalmas a tehénköröm reszelék, ami még finomabb, ha felhasználás előtt fapapuccsal apróra őrüljük.
Csókolom Mária néni, szeretnék érdeklődni, valami karácsonyi finomságról lesz recept?
VálaszTörlésPersze kedveském, többről is! Ez már csak így van, karácsony táján folyton süt-főz az ember. Hozzám is el fognak jönni a lányomék, és az unokámnak, a kis Ödönnek bizony feneketlen a bendője! Persze engem se kell félteni, hiszen sok zsíros finomságot fogok készíteni neki.
VálaszTörlésmég egy kérdés :) receptet lehet-e beküldeni? :)
VálaszTörlésHát persze virágszálam! Kénytelen voltam Ungvári Igor segítségét kérni, aki kitette nekem oda jobb oldalra a postaládám címét. Oda nyugodtan küldhetsz receptet kedveském.
VálaszTörlés