Hozzávalók:
- 10dkg hajfixáló
- egy bödön kormoránzsír
- fél tubus emulgeálószer
- egy mészárszék
- 6 üveg rostos uborka falat
- egy cserép mályva
Elkészítés:
Egy közepes méretű, előre kizsírozott edényt béleljünk ki mályvalevelekkel. A zsírt helyezzük bele az edénybe, majd fedjük le. Helyezzük az edényt a sütőbe. 15 perc után kapcsoljuk be a sütőt, és állítsuk PI/3 fokra. Fontos, hogy radiánban adjuk meg a hőmérsékletet, különben nem lesz elég meleg a sütő. Ha már rotyog a zsír, akkor vegyük ki az edényt a sütőből, és vegyük le róla a fedőt. Miután elláttuk égési sérüléseinket, öntsük a zsírt a mészárszékre. Apró turbinákkal keverjük kocsonyává. Ha nem állna össze, akkor folyamatosan adjunk hozzá emulgeálószert. Kitartó kevergetés után zselészerű anyagot kell kapnunk. Fújjuk le hajfixálóval, és helyezzük a hűtőszekrénybe. Ha már kellemesen vacogós, akkor ropogós uborkafalatokkal tálaljuk.
szerelmemmel ma voltunk 500 naposak, és ezt tálaltam neki, állítása szerint kovászos uborkával még finomabb lenne :)
VálaszTörlésHát kedveském, ez kiváló ötlet! A kovászos uborka savanyú ízvilága jól menne a zsírhoz. Persze fontos, hogy az uborka, jó rostos legyen.
VálaszTörlés