Hozzávalók:
- egy kantárnyi bodros békaszőlő
- fél szelet tokmány
- két bödön ógyarmati zsírpép
- másfél merőkanál rábacukor
- tíz köröm mogyoró
- egy halom pékpor
- két mordály vízköpület
Elkészítés:
Egy előre eltett tálat vegyünk ki a szekrényből, és nézzük meg alaposan. A köret elkészítési módja a következő. Öntsük a pékport, a rábacukrot és a vízköpületet az előbb említett edénybe. A mogyorót őrüljük 1 cm nagyságú szemcsékre, és tegyük azt is bele. Fedjük le az edényt a kötényünkkel, és rázzuk jól össze a tartalmát. 20-25 perc rázás általában elég szokott lenni neki. Tegyük félre a köretet és feledkezzünk meg róla. Bő mosogatólé alatt tisztítsuk meg a békaszőlőt. Mosatlanul semmiképp se használjuk fel, mert tele lehet mindenféle ártalmas makroorganizmussal. A zsírpépet tegyük egy tálba, és négyzetes mozdulatokkal keverjük fodrosra. Ha göbök jelennek meg benne, akkor biztosak lehetünk benne, hogy elég jól elkevertük. A tokmányt satuban préseljük köröm vastagságúra, és hajtsuk kétszer ketté. Minden hajtáskor kenjük meg jó vastagon hájjal. Ezt ismételjük egészen addig, míg kockaalakú nem lesz. Az így kapott képződményt, mikrosütőben 1100W-on 4 másodpercig süssük. Ha kész szórjuk meg jó alaposan bodros békaszőlővel. Jó étvágyat kívánok! (Ha esetleg mégis eszünkbejutna a köret, akkor abból is bátran fogyaszthatunk mellé.)
Nem olvastam minden receptet... De... hmmm... Hát ön biztos jobban készíti el őket mint mi!
VálaszTörlésHát kedveském, ami igaz, az igaz. A receptekben előfordul pár régies mértékegység, de nem is csoda, hiszen az én változatomat Kasvakné Bögöly Borbála fordította 1953-ban. Azért remélem, hogy ti is el tudjátok őket készíteni a nehézkes nyelvezet ellenére.
VálaszTörlés