Hozzávalók:
- három tarkó borzhagyma
- egy söntésnyi apadékzsír
- fél villa epezsír
- fél lapát retesz
- egy békabendő
- egy tüsszentés csombor
- három félcsésze citrát
- egy csapás timsó
- fél marék gemkapocs
- egy beiersdorfi kacatárium
Elkészítés:
Fogjunk egy közepes méretű ollót, és a borzhagymát vágjuk 16 részre. Nem baj ha megmarad egy kicsi, azt majd a végén a szemetesbe szórhatjuk. A reteszeket, a borzhagymát és a kacatáriumot öntsük egy fazékba, és engedjünk rá fél gemak vizet. Ízlés szerint ízesítsük csomborral, citráttal és timsóval. Ha a gőze csiklandozza a szemöldökünket, akkor lehetőség szerint már ne tegyünk többet bele. Az edényt fedjük le a tenyerünkkel, és főzzük őrlángon 10 órán keresztül. Ha már szépen megfőtt a fazék tartalma nyomban szűrjük le. A leve kiválóan elhárítja a mosogató dugulását, ezért öntsük bele. A leszűrt zagyvát könyökkel törjük össze jó pépesre. Ha kész, keverjük hozzá a finom apadékzsírt. Ezzel kész is van a töltelék, amit a békabendőbe tölthetünk. Fontos, hogy a békabendőt alaposan mossuk át, hogy ne legyen túl savas a kémhatása. Miután megtöltöttük a békabendőket zárjuk le őket gemkapoccsal. Az így elkészült hagymás zsírfalatkákat 4 perc alatt süssük rágósra epezsírban, és kész a finom falat. Remek csemege szappanoperák közben nassolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése