2011. február 5., szombat

Rántott tej zsírcseppecskékkel

Hozzávalók:
  • egy bála gibbontej
  • két csupor teljes kiőrlésű tejfel
  • pár csepp makula
  • egy kifilézett gyurgyalagtojás
  • negyed vödör szárított rozmárreszelék
  • egy szelet balkonzsír
  • egy marék folyékony hidrogén

Elkészítés:
A gibbontejet öntsük egy közepesen előkészített serpenyőbe, és egy fakanál segítségével alaposan kloffojuk ki. Miután letisztítottuk a falakat, kezdjük gyorsan kevergetni, és lassan adjuk hozzá a teljes kiőrlésű tejfelt. Ha nem vagyunk biztosak a tejfel kiőrlését illetően, akkor telefonáljuk a tejmalomba, ahol készült. Ha már kezd besűrűsödni, akkor jöhet a zsír. Egy másik serpenyőben hirtelen melegítsük meg a balkonzsírt. Ha már cseppfolyós állapotú, akkor fröcsögtessük a csomós tejkeverékbe a zsírt. Ha nem akar elég jól fröcsögni, akkor adjunk hozzá a makulából. Ha kész a tej, akkor tegyük folyékony nitrogénbe. Amíg a keverék megfagy, készítsük el a panírt. A gyurgyalagtojást törjük fel, majd rejtsük el a héját. Kézi villa segítségével verjük fel alaposan. Ha már habzik, akkor adagoljuk hozzá a rozmárreszeléket bő kézzel. Az addigra csonttá fagyott tejcsombékokat panírozzuk be az előbb elkészített maszlaggal, és zsíros tepsiben süssük kisebb falatkákká. Ínyencek útilapuval, vagy gyermekláncfűvel is fogyaszthatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése