2011. február 9., szerda

Zsírban párolt zergepecsenye

Most egy igazi vadétellel akarok kedveskedni nektek. Ez a recept egyike azoknak, amik a Schmalz Zeitung magazin közönségdíját megnyerték.


Hozzávalók:
  • egy fél kila zergefarhát
  • három görcsnyi zimankó
  • tíz szömörcényi pangózsír
  • két ikrányi gyíktöpörtyű
  • előre csomagolt köményes mokaszincsíkok

Elkészítés:
Fogjunk egy kisebb kézigereblyét, mártogassuk bele a pangózsírba. Az így bezsírosított gereblyével óvatos, de határozott mozdulatokkal nekikezdhetünk a zergefarhát zsírozásának. Ha már másfél centi vastagon borítja, akkor abbahagyhatjuk, ellenkező esetben addig ismételjük, amíg jónak nem látom. A maradék zsírt tegyük félre, hiszen abban fog majd párolódni a finom vadpecsenye. Egy jókora fazikba engedjünk klórban gazdag csapvizet, körülbelül a feléig, vagy a tetejéig. Tegyük fel a gázra, és őrlángon kezdjük főzni. Amíg a víz felforr, körkörös mozdulatokkal dobáljuk bele a gyíktöpörtyűt. Hogy ne legyen olyan ízetlen, tetszés szerint feltétlenül tegyünk bele pár mokaszincsíkot. Ezeket előre csomagolva megvásárolhatjuk az Old Shatterhand bt. márkakereskedéseiben. Tegyük bele a finom zergefarhátat a fazékba. Ha előzőleg teleengedtük vízzel, akkor most ki fog folyni legalább a fele. Még csapjuk bele a maradék zsírt, és fedjük le egy hokedlivel. Hetente érdemes megnézni, hogy kész van-e már. Ha már szép gumírozottra párolódott, akkor zimankóval megszórva tálalásra kész. Kellemes rágódást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése