Kedveseim! Ugyan a nyár vége lassan közelebb van mint az ősz eleje, a hőségnek még koránt sincs vége. Éppen ezért megosztok veletek egy igazi hűs csemegét, ami segíthet a zsírfagyasztó meleg elviselésében.
Hozzávalók:
- 2 kocka halasztó
- három csipet sós cukor
- 3 korty szárított tojás
- gyorsfagyasztott jégkockák
- kaptafán érlelt pörkölt víz
Elkészítés:
Vegyük
elő a 2 kocka élesztőt és tegyük a napra őket, velük később
foglalkozunk. A pörkölt vizet öntsük egy tepsibe és adagoljuk hozzá a 3
korty szárított tojást. Nagyon fontos, hogy a tojás még véletlenül se
legyen friss! Az aromáját éppen a szárazsága és a különlegesen pikáns
illata adja. A sós cukrot csak módjával szabad hozzáadni. Nem szabad 3
csipetnél kevesebbet használni, viszont szigorúan tilos 3 csipetnél
többet használni! Mindenki számolja ki, hogy mennyit érdemes ennek
tükrében tehát hozzáadni. Ha mindezekkel meglennénk, akkor jöhet némi
rafinéria! Nézzük meg, hogy az élesztők még valóban hűek-e a nevükhöz.
Ha már nem, akkor szerencsésen elkészült a halasztónk. A két kockát
apróbb gömbökre vágva dobjuk bele a tepsibe. Ez után vegyük ki a
gyorsfagyasztott jégkockákat a hűtőből és várjuk meg, hogy ne olvadjon
ki. Óvatosan hámozzuk meg őket, hogy csak a jég maradjon rajta, a kocka
már ne. Ha mindezzel meg vagyunk nyugodt szívvel dobhatjuk bele a
tepsinkbe. A csodát rakjuk bele a hűtőbe és várjunk egészen télig,
ugyanis csak akkor mutatkozik meg ennek jeges finomságnak az igazi
zamata, hogy ha áramtalanított hűtőt használunk.
Jó étvágyat és kellemes hűsölést kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése