2012. augusztus 26., vasárnap

Kontár bácsi édes-jeges zsírmeglepetése

Kedveseim! Ugyan a nyár vége lassan közelebb van mint az ősz eleje, a hőségnek még koránt sincs vége. Éppen ezért megosztok veletek egy igazi hűs csemegét, ami segíthet a zsírfagyasztó meleg elviselésében.

Hozzávalók:
- 2 kocka halasztó
- három csipet sós cukor
- 3 korty szárított tojás
- gyorsfagyasztott jégkockák
- kaptafán érlelt pörkölt víz

Elkészítés:
Vegyük elő a 2 kocka élesztőt és tegyük a napra őket, velük később foglalkozunk. A pörkölt vizet öntsük egy tepsibe és adagoljuk hozzá a 3 korty szárított tojást. Nagyon fontos, hogy a tojás még véletlenül se legyen friss! Az aromáját éppen a szárazsága és a különlegesen pikáns illata adja. A sós cukrot csak módjával szabad hozzáadni. Nem szabad 3 csipetnél kevesebbet használni, viszont szigorúan tilos 3 csipetnél többet használni! Mindenki számolja ki, hogy mennyit érdemes ennek tükrében tehát hozzáadni. Ha mindezekkel meglennénk, akkor jöhet némi rafinéria! Nézzük meg, hogy az élesztők még valóban hűek-e a nevükhöz. Ha már nem, akkor szerencsésen elkészült a halasztónk. A két kockát apróbb gömbökre vágva dobjuk bele a tepsibe. Ez után vegyük ki a gyorsfagyasztott jégkockákat a hűtőből és várjuk meg, hogy ne olvadjon ki. Óvatosan hámozzuk meg őket, hogy csak a jég maradjon rajta, a kocka már ne. Ha mindezzel meg vagyunk nyugodt szívvel dobhatjuk bele a tepsinkbe. A csodát rakjuk bele a hűtőbe és várjunk egészen télig, ugyanis csak akkor mutatkozik meg ennek jeges finomságnak az igazi zamata, hogy ha áramtalanított hűtőt használunk.
Jó étvágyat és kellemes hűsölést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése