Hozzávalók:
- négy falnyi vakarékzsír (Rozmárné féle)
- két réteslap
- egy sisere körmönce
- egy csipet ubahn
- egy kutyányi szalonna
- fél pohár babaolaj (lehetőleg frissen facsart)
- másfél raklap kellebpurim
- egy korsó tárkonyos métely
Elkészítés:
Fogjuk a mételybe áztatott réteslapokat, melyeket előzőleg mángorlóval kékre-zöldre vertünk. Töltelék: egy marék ubahn, egy rekesz vakolat, egy körömnyi vakarékzsír melyet előzőleg napon szottyasztottunk. A delavári körmöncét apró snidlingekre vágjuk, és az egészet két műfogsor közt szétdurdumáljuk. Az így kapott ízletes tölteléket kutyaszalonnába tekerve műszálas otthonkák közt dunsztoljuk. A réteslapokat felhasználás előtt babaolajos drótkefével jól átdörzsöljük. Kellebpurimmal jól áttörve óncsövekre húzzuk, és az egészet gőzpöfögészeti tovalöködöncben három állomásnyi idő alatt rozsdabarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése