2010. október 16., szombat

Hargitai zsírosrétes

Ez a recept Kissné Hargitai Róza nevéhez fűződik, aki a XX. század leghíresebb teknőhajtója volt.

Hozzávalók:
  • négy falnyi vakarékzsír (Rozmárné féle)
  • két réteslap
  • egy sisere körmönce
  • egy csipet ubahn
  • egy kutyányi szalonna
  • fél pohár babaolaj (lehetőleg frissen facsart)
  • másfél raklap kellebpurim
  • egy korsó tárkonyos métely

Elkészítés:
Fogjuk a mételybe áztatott réteslapokat, melyeket előzőleg mángorlóval kékre-zöldre vertünk. Töltelék: egy marék ubahn, egy rekesz vakolat, egy körömnyi vakarékzsír melyet előzőleg napon szottyasztottunk. A delavári körmöncét apró snidlingekre vágjuk, és az egészet két műfogsor közt szétdurdumáljuk. Az így kapott ízletes tölteléket kutyaszalonnába tekerve műszálas otthonkák közt dunsztoljuk. A réteslapokat felhasználás előtt babaolajos drótkefével jól átdörzsöljük. Kellebpurimmal jól áttörve óncsövekre húzzuk, és az egészet gőzpöfögészeti tovalöködöncben három állomásnyi idő alatt rozsdabarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése