Hozzávalók:
- 2 kg nyers tanya
- egy szekercényi bársonyos tekezsír
- két evőkanyál sekrestye
- két közepes süllő
- egy ótvaros seb
- három lapát salak
- 1,5 decibel salétrom
- egy marék kaszanyűg bükköny
Elkészítés:
A nyers tanyát háromszor kikloffoljuk, kisebb szeletekre vágjuk, salétromba mártjuk, és salakba panírozzuk. Aki szereti megszórhatja egy kis sekrestyével is. Az így előkészített ínyenc falatokat 243 °C-ra melegített serpenyőbe helyezzük, és saját zsírjában egy órán át fröcsögtetjük. Amíg a tanya sül, előkészítjük a süllőket. Aki úgy szereti az megpucolhatja, de egészben is fogyasztható. Az elkészítése a következő módon zajlik: Az erősen bűzlő süllőket bekenjük tekezsírral, és reszelünk rá a sebből. A szájába ízlés szerint tehetünk egy kevés kaszanyűg bükkönyt. Az így előkészített süllőt helyezzük a serpenyőbe szépen feketedő tanya mellé. Ha nagyon száraznak tűnik még adhatunk hozzá egy kevés tekezsírt. 5 perc sütés után elkészül a Sült tanya. Jó étvágyat kívánunk!
Az előző kommentre a válasz meggyőző és frappáns volt, úgyhogy úgy gondoltam továbbra is olvasgatom ezeket a csodás recepteket!
VálaszTörlésÜdv:DW