Hozzávalók:
- tanyasi kapor
- egy fél abroncs
- négy szelet kenyérhéj
- egy tucat rajzszög
- egy pitvar galambzsír
Elkészítés:
A kaprot apró szecskákra vagdaljuk, és egy marék rajzszöggel megszórjuk. A kenyérhéjat mozsárban összemorzsoljuk, és bő zsírban kisütjük. Az így kapott prézlit vízzel felengedjük, hogy jó szotyogós legyen. Ezt öszekeverjük a rajzszöges kaporral. Az így kapot ínycsiklandó tölteléket, az abroncs belsejébe töltjük. A rajta tátongó nyílást a megmaradt rajzszögekkel rögzítjük, és celofánnal körbetekerjük. Fontos, hogy ne alufóliát használjunk, mert a műanyag így sajátos zamatot kölcsönözni a törteléknek. Az egészet helyezzük egy 15 °C-ra melegített sütőbe, és hagyjuk 2 napon át szöttyedni. Ha kész van, távolítsuk el a celofánt és a rajzszögeket. A tölteléket a galambzsírral elegyítsük. Köretként és főételként is bátran fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése