2010. október 14., csütörtök

Rántott zsír

Ezt az ételt gyakran készítem, amikor az unokám, a kis Ödön látogatóba jön hozzám.

Hozzávalók:
  • egy ködmönnyi nadragulya
  • két kapányi vérszömörce
  • egy köböl liszt
  • avas disznózsír
  • tapétaragasztó
  • fűszerek: cirokmag, pozdorja, timföld, trisó

Elkészítés:
Az avas zsírt ökölnyi szeletekre vágjuk, és a szék lábával kilapítjuk. A szeleteket trisóval jól megszórjuk. A nadragulyát a szomszédasszony segítségével habosra keverjük. Az apróra rágott vérszömörcét trutymákká keverjük. A köbölnyi lisztbe belekeverjük a cirokmagot és a timföldet. Az így elkészült fűszerek panírozási sorrendje a következő: a kilapított zsírszeleteket először nadragulyába, aztán vérszömörcébe, majd tapétaragasztóba mártjuk. Az így kapott trutymót napokig műanyagzsákban érleljük. A megfelelő szag elérése után meghintjük pozdorjával, és bő olajban, szabad kézzel forgatva feketére sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése