Hozzávalók:
- egy ködmönnyi nadragulya
- két kapányi vérszömörce
- egy köböl liszt
- avas disznózsír
- tapétaragasztó
- fűszerek: cirokmag, pozdorja, timföld, trisó
Elkészítés:
Az avas zsírt ökölnyi szeletekre vágjuk, és a szék lábával kilapítjuk. A szeleteket trisóval jól megszórjuk. A nadragulyát a szomszédasszony segítségével habosra keverjük. Az apróra rágott vérszömörcét trutymákká keverjük. A köbölnyi lisztbe belekeverjük a cirokmagot és a timföldet. Az így elkészült fűszerek panírozási sorrendje a következő: a kilapított zsírszeleteket először nadragulyába, aztán vérszömörcébe, majd tapétaragasztóba mártjuk. Az így kapott trutymót napokig műanyagzsákban érleljük. A megfelelő szag elérése után meghintjük pozdorjával, és bő olajban, szabad kézzel forgatva feketére sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése