Hozzávalók:
- egy rokolyányi zsír (lehetőleg Barcy Schmalz)
- két pallér kenyér
- egy pelyványi gömörc
- két marék csombék
- 200 szem őrölt plasbák
Elkészítés:
Az egyik szelet kenyeret áztassuk gömörcbe, és tegyük félre. Amíg ázik, addig a másik szeletet nyílt lángon egy pillanatra alaposan átpirítjuk. Azon melegében gyorsan kenjük meg a zsírral, és szórjuk meg plasbákkal (ízlés szerint egy csipettel vagy egy marékkal). Vegyük ki az előzőleg gömörcbe áztatott kenyeret, és facsarjuk ki a levét egy kisebb edénybe. Ez lesz az öntet, amit a zsíroskenyérrel tunkolni lehet. Ezután a beáztatott szeletet ki is dobhatjuk, vagy feltálalhatjuk egy kevésbé kedvelt személy számára. Az öntetbe ízlés szerint vághatunk a csombékból két, vagy három szekercényit. Vigyázat! Szilícium érzékenyek ne tegyenek bele csombékot, mert keresztallergia jöhet létre, és tüszős ragya-gyulladást kaphatnak. A kenyeret, és az öntetet jó alaposan tálaljuk. Kiválóan alkalmas reggeli gyanánt, illetve könnyű előételnek.
Kedeves Marika! Köszönöm a receptet, istennő vagy!
VálaszTörlésCsók: Alex
Szívesen aranyom!
VálaszTörlésRemélem a kis feleséged meglesz vele elégedve!