2010. október 20., szerda

Málnácska anyó zsíros ribizlije

Ez egy egyszerűen elkészíthető, mégis gazdag ízvilágú desszert. Ideális születésnapokon, vagy egyéb alkalmakkor torta előtti kedvcsinálónak.

Hozzávalók:
  • egy jó szetenyényi ribizli
  • négy szaftos cölöp
  • egy csipet (futó)homok
  • három loccsanásnyi szegfűszeg
  • egy jókora bödön cipőkrém
  • egy kanna öszvérzsír
  • két láb tarhonya

 
Elkészítés:
A ribizlit erős vízsugár alatt cafatosra tisztítjuk. Az így megmaradt caflányt jó alaposan meghempergetjük a cipőkrémben. Amikor már elég ragacsos megszórjuk szegfűszeggel. Aki szereti egy kicsit recsegősen, azt megszórhatja egy kis futóhomokkal. Az így kapott apró csobolyókat helyezzük egy jól kizsírozott tálba, és hagyjuk összeérni. Közben egy tányér forró zsírban főzzük meg a tarhonyát. Ügyeljünk arra, hogy jó nyúlósra főjön szét, hiszen így tudjuk majd a ribizlivel jól összekeverni. Ha kész van a tarhonya, akkor a kötényünkkel szűrjük le, és helyezzük a vágódeszkára. Az alaposan összeért ribizlit szórjuk a tetejére, és hagyjuk az egészen gusztustalanul kihűlni. Ízlés szerint zellerszárral, vagy zsíros kaporkörettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése