2010. október 20., szerda

Zsíros kaporköret

A zsíros ribizli receptjében említettem a zsíros kaporköretet, így most ezt is szeretném megosztani.

Hozzávalók:
  • tanyasi kapor
  • egy fél abroncs
  • négy szelet kenyérhéj
  • egy tucat rajzszög
  • egy pitvar galambzsír

Elkészítés:
A kaprot apró szecskákra vagdaljuk, és egy marék rajzszöggel megszórjuk. A kenyérhéjat mozsárban összemorzsoljuk, és bő zsírban kisütjük. Az így kapott prézlit vízzel felengedjük, hogy jó szotyogós legyen. Ezt öszekeverjük a rajzszöges kaporral. Az így kapot ínycsiklandó tölteléket, az abroncs belsejébe töltjük. A rajta tátongó nyílást a megmaradt rajzszögekkel rögzítjük, és celofánnal körbetekerjük. Fontos, hogy ne alufóliát használjunk, mert a műanyag így sajátos zamatot kölcsönözni a törteléknek. Az egészet helyezzük egy 15 °C-ra melegített sütőbe, és hagyjuk 2 napon át szöttyedni. Ha kész van, távolítsuk el a celofánt és a rajzszögeket. A tölteléket a galambzsírral elegyítsük. Köretként és főételként is bátran fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése