2011. november 5., szombat

Komodói zsíros sárkánygyíknyelv

Sok kritikát kaptam a postaládámba, hogy túl hétköznapi ételeket teszek fel a zsírnaplómba. Úgy döntöttem, hogy felteszek nektek valami különlegeset, hiszen exkluzív vendégeknek exkluzív vacsora kell.

Hozzávalók:
  • fél szütyő komodói sárkánygyíknyelv
  • 1 vedér 5 kilós terpentinzsír
  • 50 méter parittyagumi
  • 50 köbcenti csipkebogyó
  • némi morzsolt diófalevél
  • 1,5 kg sajtolt tepertő
  • 3 kanál holttengeri só
Elkészítés:
Vegyük az 5 kg zsírt, és 4.5 kg-ot borítsunk bele a fazékba. Amennyiben hagyományos spóron készítjük az étel, a maradék fél kilót dobjuk a tűzhelybe, hadd égjen rendesen. Daraboljuk fel a sárkánygyíknyelvet, és 40 métert a parittyagumiból. A többi parittyagumira később még szükség lesz.
Tudjátok kedveskéim, a parittyagumi csak pótléknak kell tudjátok, mint szója a szalámiba. Túl drága lenne ha tisztán komodói sárkánynyelvből készülne az étel. Persze most felmerülhet bennetek a kérdés, hogy hol lehet kapni komodói sárkánygyíknyelvet? Hát tudjátok meg aranyoskáim, hogy minden nagyobb áruházláncban kapható, csak a pult alatt tartják. Erélyesebben kell kérni, követelni kell, és előadják. Na de kicsit elkalandiztam szokás szerint.
A maradék gumit daráljuk le a morzsolt falevéllel. Mindenképpen elektromos darálót használjunk, mert még az én békebeli, kuruc öntvénygyárból származó japán nindzsapengekéses felvidéki diófanyeles darálómon is
majdnem kifogott. A darált anyagot meg a csipkebogyót dobjuk szépen bele a fazékba. Vegyük elő a tepertőt. Fél kilóval tápláljuk meg a tüzet, 1 kg-ot pedig adjuk hozzá a fazék tartalmához. Miután lentebb
hagyott a tűz, vegyük le róla az edényt, és tegyük ki a hidegre. Nemsokára kihűl és fagylaltos kanállal kínálhatunk belőle. Finnyásabb vendégeknek megszórhatjuk pár kanál holttengeri sóval. Egy adagból 6-7 gombóc kitelik, igen tápláló ízletes excluzív menü.
A parittyagumit ne áruljuk el senkinek. Hadd ámuldozzanak, hogy mennyi komodói sárkánygyíknyelvre telik a szegény kisnyugdíjasnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése