2010. november 10., szerda

Zsírzselé uborkafalatokkal

Hozzávalók:
  • 10dkg hajfixáló
  • egy bödön kormoránzsír
  • fél tubus emulgeálószer
  • egy mészárszék
  • 6 üveg rostos uborka falat
  • egy cserép mályva

Elkészítés:
Egy közepes méretű, előre kizsírozott edényt béleljünk ki mályvalevelekkel. A zsírt helyezzük bele az edénybe, majd fedjük le. Helyezzük az edényt a sütőbe. 15 perc után kapcsoljuk be a sütőt, és állítsuk PI/3 fokra. Fontos, hogy radiánban adjuk meg a hőmérsékletet, különben nem lesz elég meleg a sütő. Ha már rotyog a zsír, akkor vegyük ki az edényt a sütőből, és vegyük le róla a fedőt. Miután elláttuk égési sérüléseinket, öntsük a zsírt a mészárszékre. Apró turbinákkal keverjük kocsonyává. Ha nem állna össze, akkor folyamatosan adjunk hozzá emulgeálószert. Kitartó kevergetés után zselészerű anyagot kell kapnunk. Fújjuk le hajfixálóval, és helyezzük a hűtőszekrénybe. Ha már kellemesen vacogós, akkor ropogós uborkafalatokkal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. szerelmemmel ma voltunk 500 naposak, és ezt tálaltam neki, állítása szerint kovászos uborkával még finomabb lenne :)

    VálaszTörlés
  2. Hát kedveském, ez kiváló ötlet! A kovászos uborka savanyú ízvilága jól menne a zsírhoz. Persze fontos, hogy az uborka, jó rostos legyen.

    VálaszTörlés