2012. október 14., vasárnap

Tokatöpörtyű könnyen elkészítve

Gyakran előfordul, hogy szeretnénk összeütni egy könnyű esti vacsorát a fél család részére. Ilyen helyzetekre ajánlom a tokatöpörtyűt.

Hozzávalók:
- két demzsely paracai viszkosztsajt
- egy nagy adag félzsíros gácsértoka
- három közepes rozsomák    farok
- Fügéné Kondor Ingrid-féle zsírfortély

Még mielőtt bármihez hozzákezdenénk, lássunk neki az étel elkészítéséhez. A rozsomákok farkát vágjuk le, majd gondosan rejtsük el a tetemeket olyan helyre, ahol az állatvédők nem találhatnak rájuk. Hasznos lehet, ha van olyan ismerős, mint Ungvári Igor, aki bármit el tud intézni. A megmaradt rozsomákfarkakat dobjuk bele egy melegítetlen serpenyőbe, és öntsük rá a zsírfortélyt. Amíg a serpenyővel nem történik semmi, a gácsértokát vágjuk fel tetszőleges térbeli alakzatokra. Elővigyázatosak le is darálhatják, hiszen a a gácsértokában maradhatnak csőrdarabok, amik igen kemények, és bemehetnek az ember fogai közé. Ha ez megvan tegyük a serpenyőt a rozsomákfarkakkal a tűzre, és lassan morzsoljuk rá a viszkosztsajtot. Hagyjuk egy jó 17 percet pörcögni, majd tegyük bele a tokatöpörtyűt. Addig süssük, amíg a színe szép opálos nem lesz. Ha kész van vegyük ki a tokatöpörtyűket a serpenyőből. A rozsomákfarkakat nyugodtan kidobhatjuk hiszen csak az ízük miatt volt rájuk szükség. A tokatöpörtyű igen laktató, és könnyű étel. Szinte bármilyen körettel fogyasztható, amit a jó ízlés, és a családunk megenged.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése