2010. december 15., szerda

Stellázsis zsírzagyva

Hozzávalók:
  • két téglányi malomzsír
  • fél tégely dudvás zsír
  • négy szelet palánkzsír
  • egy üveg extra szűz hájöntet
  • egy murok
  • 1/200-ad mázsa zsíros lebernyegsajt
  • három szem avas pisztácia

Elkészítés:
A háromféle zsírt aprítsuk fel különböző méretű göbörcökre. Használhatunk kést, de kézzel is szétmócsingozhatjuk. Ezeket a kis gübürcöket helyezzük egy tálba. Vágjunk hozzá a murkóból is, de lehetőleg ne hosszú darabokat, mert azt nehéz elrágni. Már csak egy összetevő hiányzik a finom zagyvából, ami a zsírban gazdag lebernyegsajt. Formája miatt nem ajánlott egybe beletenni, előtte paskoljuk kis golyóbisokká. Ha már minden az edényben van, akkor öntözzük meg extra szűz hájöntettel. Nagyon fontos, hogy extra szűz legyen, főleg ha ínyenceknek szeretnénk a zagyvát feltálalni. Ha valami nincs rendben, akkor ők nagyon hamar észreveszik a turpisságot! Az így elkészült zagyvát fedjük le, és a mosógépben egy közepes sebességű programon alaposan forgassuk át. Vigyázzunk, hogy ne centrifugázzon, mert az túlságosan is összekeverné az alapanyagokat, esetleg pépesíteni őket, ami nem tesz jót az ízvilágnak. Ha készen van, akkor tegyük be a hűtőbe. 1-2 óra után tálalásra kész. Ínyencek dobálhatnak rá az avas pisztáciából is tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése