2011. január 23., vasárnap

Bendegúz beteg lett

Hát kedveskéim, nem sok jó dolog történt velem mostanság. Három bödön zsírom megavasodott, a könyökmegnagyobbodásom sajog a mérsékelt front miatt, és szegény Bendegúz is megbetegedett. Napok óta furcsán viselkedik, támolyog össze-vissza, mint aki felöntött a zúzára. Rozi tanácsára el is vittem őt Buhám Bélához, aki kiváló állatorvos, aki a Törkölymalmi egyetemen szerezte a diplomáját.
A vizsgálat kimutatta, hogy szegény Bendegúznak rojtos csirkehimlője van. Én még sosem hallottam erről a betegségről, de állítólag egyszer egy egész tyúkólat elpusztított! A doktor úr mindenesetre megnyugtatott, hogyha kezelik, akkor 3 nap vagy hónap alatt rögtön meggyógyul. Fel is írt neki pár keserű pirulát, amit Bendegúz nem igazán akart megenni. Azóta Teréz indás fasírtjaiba dugom a tablettákat, érdekes módon azzal együtt rögtön belakmározza. Csak nehogy attól legyen valami baja.



Szóval rám jár a rúd aranyoskáim. Persze nem mondhatom, hogy váratlanul ért az a sok csapás, Jeromos Mágus megjósolta előre. Tényleg hű a titulusához, hiszen ismeri a múltat, és látja a jelent.

2 megjegyzés:

  1. jobbulást a kakasnak! és önnek is Marika néni!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm aranyom! Remélem hamar meggyógyul attól a sok keserű orvosságtól, amit Buhám Béla doktor úr írt fel neki. Persze engem se kell félteni, sok finomsággal tömöm a begyét.

    VálaszTörlés