2012. január 11., szerda

Ungvári igor esete a fenyővel - 1. rész

Vannak itt történések az otthonban, de nincs kedvem mindent leírni, mert eléggé remeg a kezem amióta csak 5 fokig fűtik az otthont. 5°C is csak azért van, hogy be ne fagyjon a cső, mert akkor berepedezik, és nem lehet majd tartani ezt a meleget. Mondjuk így meg mi repedezünk be, de hát az nem olyan fontos. A nagyobb történések azért csak ki kívánkoznak belőlem.
Nagy bánat ért minket a minap aranyoskáim, még karácsony előtt történt a dolog. A karácsonyi fenyőfa beszerzéssel köthető össze, hogy egy időre elveszítettük Ungvári Igor ötszázezermesterünket. Úgy esett, hogy Igor elment fenyőfát vételezni a közeli akácosba. Na nem csak úgy lopni, hanem hivatalosan. Szeretett polgármesterünk Harács Viktor, és a jegyző Azenyim Ferenc megengedte, hogy idén az, otthon nehéz anyagi helyzetére való tekintettel, az akácosból elhozhassunk egy fenyőt. Az akácos Briganti Ödöné, a polgármester unokatestvéréé, így nem ütközött különösebb jogi akadályokba a dolog. Kicsit furcsállottam, hogy Igor pont az akácosból akar fát hozni, de az akác is tüskés meg a fenyő is, gondolom ebből gondolta, hogy ott is talál majd fenyőt. Pedig hát gondolhatta volna, hogy ott bizony nincs fenyő, mert telepített akácos az. Ez tévedés lett minden probléma eredője.
Ungvári Igor még két nappal karácsony előtt elindult az akácosba fenyőfáért. Vártunk, vártunk, de csak nem jött vissza. Már eltelt egy nap, mire szenteste előtt megjelent valami féloldalas fenyőszerűséggel. Hát aranyoskáim nem igazán tudtuk megállapítani, hogy a fenyő hozza őt, vagy ő hozza a fenyőt úgy beivott valahol! Másra nem tudok gondolni, mint hogy kocsmárosné, a félszemű Vályogvethő Gizit fenyő végkiárusításán szerezte tűzifahasgátassal. Csak ott láttam efféle rusnya fenyőket! Ez még nem is lett volna baj, de a nagy munkában úgy beivott Igor a kocsmában, hogy nekünk kellett becipelni az udvarról, mert menten levágta magát a sufni mellé pihenni a hidegbe.
Másnap történt aztán az eset, amiért is webtollat ragadtam. Ez csak a bevezető volt, hogy értsétek mettől meddig hány méter.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése