2010. október 15., péntek

Zsírbó

Ezt a remek receptet Lombardi Misi osztotta meg velem. Azt mondta magától Kotyforr Eduától származik, és ha ő mondja, akkor biztosan úgy van!

Hozzávalók:
  • 40 dkg Békalencse liszt
  • Egy zerge teljes zsírkészlete
  • 8 ülepnyi disznótej
  • 2 lopott gyíktojás
  • 3 db pácolt lúdcsőr

Elkészítés:
Ennek a remek és egyszerűen elkészíthető süteménynek köszönhetően bármikor visszatérhetnek a régi jó pillanatok!
Fogjunk 3 ludat, majd tegyük le őket. Üldözzük őket egy darabig, hogy jól kifáradjanak, így könnyebb lesz a pácolás, arról nem is beszélve, hogy ízletesebb lesz. Miután kifáradtak válasszuk le a csőröket. Itt lehet választani, hogy vagy előbb megöljük a szegény párát, vagy élve szerezzük meg az étekhez valót. Én az élve szerzett csőrt ajánlom, hisz minél frissebb annál finomabb! A megszerzett csőröket gágogásig pároljuk, majd csak ezek után tesszük bele a zsírpácba.
Közben az egész zergéből kinyert zsírt egy zsírálló tepsibe töltjük, ráreszeljük a két tojást, majd a disznótejet egy pohárba töltjük.  A poharat messziről beledobjuk a tepsibe, remélve, hogy eltörik, hiszen pont a finom szilánkdarabkák miatt lesz olyan ropogós.  Az ízletes békalencse lisztet hozzáadjuk, ez adja meg a sütinek a víz alatti élet egzotikus ízeit. Az így elkészített katyvaszt a sütőbe tesszük, és 4000 kilowatton megfőzzük. 
Az időközbe elkészült pácolt lúdcsőröket a darálóba tesszük. Miután elállítottuk a vérzést és kötést tettünk a kezünkre folytathatjuk a főzést! Ne bánkódjunk, ha pár csepp vér került a süteményanyagba, gondoljunk csak arra, hogy így még inkább magunknak érezhetjük az elkészített gasztronómiai csodát. A darált csőrt az előzőleg elkészített zsírtésztára öntjük. Az elkészült süteményt zsírhabbal díszíthetjük. Garantált meglepetés az egész családnak!

Figyelem! Ha zergezsír helyett patkánytoka zsírt használunk az étkünk sokkal finomabb lesz!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése