2010. október 18., hétfő

Tyúkházi Zsírgambócleves

Úgy éreztem ideje lesz már egy leves receptjét is feltenni, hiszem nem csak főfogásból áll a világ.

Hozzávalók:
  • egy jó velős csirke
  • 95-ös benzin (vagy megegyező oktánszámú bioetanol)
  • káptalan-olaj
  • taplóhagyma
  • vegyes zöldségek (torma, kurkuma, szekvenca)
  • ételízesítő (MaKiTa, vagy küllérfű őrlemény)

Elkészítés:
Az hízócsirkét humánus módszerekkel a következő módon megkopasztjuk: benzinnel alaposan átdörzsöljük, és hagymát dugunk a csőrébe. Azután forró olajban átfőzzük a tollait. Ha gondoljuk, most már elvághatjuk a még élő csirke nyakát. Segítségünkre lesznek ebben a következő eszközök: manikűrolló, ráncfűrész. A zsírját porszívóval a köldökén keresztül kiszippantjuk. A nyakbőrét úgy távolíthatjuk el, hogy a biciklipumpa csövét bejuttatjuk alá, és addig pumpáljuk, amíg fel nem fúvódik. Ezáltal könnyen megszabadulhatunk a bőrétől, melyből keztyűt, kézmelegítőt, vagy esetleg arcpakolást készíthetünk. Egy nagy vájlingban ciszternavizet melegítünk, melyet zöldségekkel, és MaKiTa éltelízesítővel ízgazdagabbá teszünk. A lecsapolt zsírt packarde-gambócokká gyúrjuk. Forró kézzel előmelegített vízben az egészet leégésig főzzük. Az így elszenesedett maradékot a szemetesben tálaljuk háziállatunk, vagy nem kívánt vendégeink részére. Bon Appétit!

5 megjegyzés:

  1. Mi van? Ez vicc ugye vagy valami ilyesmi...
    Hát nem vicces! Jó gondolat ez a blog meg minden de izé ez az elképzelés brutális és kegyetlen.
    Nem jó!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zoltán, már hogy lenne vicc? Ilyet még sose hallottam, hogy valaki egy receptkönyvön nevessen!
    Bizony, az állatok megölése kegyetlen dolog, legalábbis a vegetáriánusok szerint. Az otthonban is van egy lakó, név szerint Halmár Jeromos, aki folyton azért cirkuszol, mert szerinte túl sok zsírt fogyasztok, és csak miattam üzemelnek a vágóhidak Kalocsán! Szerintem azért túloz, hiszen nem én vagyok az egyetlen, aki állati eredetű alapanyagokat is felhasznál az ételeihez.
    Szóval én sem zárkózom el a húsételek fogyasztásától, amennyiben humánusan pusztítják el az állatot. Ugyanígy vagyok a növényekkel is. A piacon mindig megkérdezem, hogy milyen gyorsan húzták ki a répát a földből, nem szenvedett-e.

    VálaszTörlés
  3. elmebeteg hülyegyerek lelehet állni, nem vicces!

    VálaszTörlés
  4. Nahát kedveském, te aztán nagyon pimasz vagy! Szerencséd, hogy nincs itt Ungvári Igor, ő móresre tanítana! Az én időmben még tisztelték az időseket, akkor még értékelték, ha valaki tapasztalt volt!

    VálaszTörlés
  5. Jaj, ez a pimasz fiatalság! Bezzeg az én időmben ezeket mind körömrágással büntették. Azt kéne ma is, megtudnák ezek a csirkefogók, hogy mi a tisztelet!

    VálaszTörlés