2011. augusztus 25., csütörtök

Csigák és lepkék inváziójának esete

Ha megengeditek kedveskéim, ismét írok az otthon egyik nagy eseményéről. Itt mindig történik valami, de mivel az enyém főleg receptes blog, hát nem szeretném nagyon elragadtatni magam,
és untatni benneteket a történeteimmel.
Mint tudjátok elég fura dolgok történnek kicsiny országunkban. Gondolok itt a temérdek csiga elszaporodására és az óriás lepkék megjelenésére. Pár nappal ezelőtt mindkettő lesújtott az Őszi alkony öregek otthonára. Hosszú tanakodás után az otthon vezetősége úgy döntött, hogy felkéri Ungvári Igort, hiszen ő mindenhez ért, és még azon kívül is egy pár dologhoz. Ő nem sokat habozott és másnap a tettek mezejére lépett.
Előszedte ősrégi, még bakásodás idején elcsent 7 csövű muskétáját, és szépen megtöltötte mind a 7 csövét. Ehhez negyed zsírosbödönnyi sörétet, és 3 dohányos zacskónyi puskaport használt el. Néhányan kezdtünk is aggodalmaskodni, de ő megnyugtatott mindenkit: ha lúd, legyen kövér.
Ami ezután következett, az rettenetes volt, kedveskéim. Miután meggyújtotta a kanócot, szépen ráirányította a kertre hosszában a muskétáját, hogy végig kiseperje a betolakodókat a területről a lövés.
Amikor elsült a fegyver, iszonyatos nagy robbanás volt! Valahogy egyszerre kapott gyújtást mind a 7 cső!
A látvány ami fogadott minket igen megdöbbentő volt. Még most is lúdbőrzik a könyököm, ha csak rágondolok. A puska szőrén szálán eltűnt, a sufni pedig kirepült a hátsó kertbe a kis veteményesünkbe, és letarolt 3 sor kukoricát. A kerítés is egy az egyben néhány méterrel arrébb tolódott. A fák levelei záporoztak lefelé, mintha késő ősz lenne. Szerencsénkre mi az otthon déli szárnyánál várakoztunk, így nagyobb kárt nem okozott bennünk a sújtólég. Guberall Stromfield Ágoston már nem volt ilyen szerencsés, ugyanis a kis 1 négyzetméteres rezidenciája az othon északi szárnyán van. Annak bizony kivitte a falát a robbanás, úgyhogy amolyan teraszfélére hasonlít jelenleg. Van viszont jó hírem is sehol egy egész csiga vagy lepke a területen. (Kisebb darabkákat még találtunk itt-ott.)
Miután megmagyaráztuk a tűzoltóságnak, hogy nem villám csapott az udvarba elindultunk megköszönni Ungvári Igor alapos munkáját. Némi keresés után meg is leltük a galócaültetvényben fekve, tetőtől talpig kormosan. Odasiettünk hozzá, de csodával határos módon nem volt semmi komoly baja. Lassan feltápászkodott, és azonnal elszaladt megkeresni a muskétát.
Eközben a tűzoltók elsiettek figyelmeztetni a környékbeli falvakat, hogy ne verjék már annyira félre a harangot, mert még nincs itt a világvége. Később kijött a rendőrség is, de nem tudott mit tenni, mert csak a muskéta nyele lett meg csak, és az sem hasonlít semmire, csak amolyan fadarabra.
Így bizonyíték hiányában lezárták gyorsan az ügyet, mert amikor elmeséltük a történetet egyikük sem hitt nekünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése