2011. augusztus 21., vasárnap

Olcsó, gyors vendégváró recept

Aranyoskáim, mivel sokan panaszkodtatok, hogy nehéz elkészíteni és fogyasztani a zsírnaplómban található ételeket, úgy döntöttem, hogy egy könnyed és gyorsan elkészíthető étel receptjével leplek meg benneteket.

Hozzávalók:
  • némi ionozott nátronsó
  • egy bojlernyi libazsír, disznózsír, bálnazsír, bármiféle gépkocsi zsírozó anyag, vagy ami található a háztartásban
  • lehetőleg szeletelt kenyér (Még Ungvári Igor ötszázezermesternek se sikerül mindig szépen felszeletelnie. A múltkor is hosszában kezdett bele, aztán a végén Bendegúz járt a legjobban, de ez egy másik téma.)
  • vendégek számától függően 1-2 kg ecsedi láp fűszer

Elkészítés:
A különböző zsírokat tegyük egy tálba majd turmixgéppel alaposan keverjük össze. Vegyük elő az ecsedi tőzeg láp fűszert és kávédarálóban daráljuk még porhanyósabbra. Ízesítsük ezzel és némi sóval a zsírt, újra megturmixolva. Ha kész, nincs más dolgunk, mint szépen megkenni a kenyérszeleteket a zsírmix-szal. Nyugodtan elnevezhetjük ezt az olcsó, gyors vendégváró ételt zsíros kenyérnek, vagy ha tetszik, nem haragszom meg ha Kalocsai Mária-féle zsíros kenyérnek fogjátok hívni. Remélem sok kellemes élményt, és a gyengébb gyomrúaknak gyomormosást is okoz majd.
Ne orroljatok meg rám ezért, én így próbálom ellensúlyozni a helytelen táplálkozást, és vigyázni a vendégeim koleszteronjára. Próbálok néha ezeknek a fitneszeseknek is a kedvében járni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése